Life Fitness digitale fitnesstechnologie

In de fitnessindustrie vallen de woorden “digitaal” en “technologie” geregeld, maar ze worden nogal eens door elkaar gebruikt. Dat is in een alledaags gesprek niet altijd slecht, maar nu de branche naar meer duidelijkheid en richting streeft, kan een duidelijke definitie helpen gemeenschappelijke taal te gebruiken en beter te begrijpen wat er voor ons ligt.

Daarom wil ik graag toelichten hoe we beide termen kunnen onderscheiden. (Bron: Oxforddictionaries.com)

Technologie
“Machines en apparatuur die worden ontwikkeld dankzij de toepassing van wetenschappelijke kennis.”

Digitaal
“Betrekking hebbend op het gebruik van computertechnologie”

Binnen de fitnessindustrie zien wij een duidelijk onderscheid tussen de twee. Technologie is de hardware, de machines en de apparatuur. Technologie is bijvoorbeeld een loopband, een loopbandconsole, een printplaat in een loopbandconsole, Bluetooth, een smartphone, een smartwatch, een hartslagsensor, enz. Kortom: Technologie is de hardware.

Digitaal is de beleving. Het is hoe we gebruik maken van en integreren met technologie. Doorgaans is het software of een aantal software-applicaties die naadloos geïntegreerd zijn om een digitale ervaring te creëren. Neem bijvoorbeeld de app op uw smartphone, de software op uw loopbandconsole, het besturingssysteem op uw smartwatch of de rapportagesoftware voor het toegangssysteem op uw deur. Digitaal is de beleving.

Wanneer u digitaal en technologie in een gesprek opsplitst volgens de juiste definities, wordt duidelijk hoe de twee samen werken. Een iPhone is bijvoorbeeld de technologie maar de apps erop creëren talrijke, heel uiteenlopende belevingen. Een moderne, intelligente loopband kunt u beschouwen als een technologie die zulke talrijke en uiteenlopende digitale trainingsbelevingen creëert. Om de huidige beleving extra vorm te geven, kunt u zich bovendien aansluiten op de technologieën van derden, zoals iPhones of tablets.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter