Healthcab infraroodsauna’s

Door het regelmatig gebruik te maken van de HealthCab infrarood saunacabine werken we passief aan onze gezondheid. Met de meest lichaamseigen Infrarode warmte energie welke de HealthCab FIR infrarood elementen uitstralen geeft de HealthCab unieke en weldadige werking op het totale menselijke lichaam.

De HealthCab FIR infrarood systemen worden als enige al sinds 1980 geproduceerd en zijn de basis van de meest hoogstaande kwaliteit infrarood cabine's en volledig vervaardigd van canadees western red cedarhout, dat essentieel is voor de werking van het FIR systeem. HealthCab FIR sauna uniek in werking voor de gezondheid. Dit systeem word al geproduceerd sinds 1980

SAUNA HEALTHCAB KS 1 DELUXE

SAUNA HEALTHCAB KS 2 DELUXE

SAUNA HEALTHCAB KS 3 BASIC

SAUNA HEALTHCAB KS 3 DELUXE

SAUNA HEALTHCAB KS 4 DELUXE

SAUNA HEALTHCAB KS ROELSTOEL

SAUNA HEALTHCAB KS C1 DELUXE

SAUNA HEALTHCAB KS C2 DELUXE

SAUNA HEALTHCAB KS 5 DELUXE

SAUNA HEALTHCAB KS 6 DELUXE

Hoe werkt het ?

Wanneer de FIR infrarood energie (dus verder weg) gericht is op het menselijk lichaam wordt deze geabsorbeerd door cellen. Het verstrekt de cellenactiviteiten en stimuleert de bloedvaten voor de toenemende zuurstof om zo bij de gewrichten en bij handen en voeten te komen, een grote hoeveelheid aan voedingsstoffen voor cellen en huid meevoerend.

De warmte energie dringt snel en efficiënt diep in de huid en word als natuurlijk door het gehele lichaam opgenomen. In plaats van de energie te gebruiken om de lucht om te zetten naar hogere temperaturen, zoals bijv. in een stoomsauna, wordt de energie direct omgezet om het lichaam te verwarmen. Dit is één van de redenen van de ongekende voordelen gerapporteerd over het FIR infrarood sauna systeem welke niet mogelijk zijn bij het gebruik van de middengolvige traditionele sauna's.

De hoeveelheid transpiratie welke ontstaat in een FIR infrarood sauna zal twee tot drie keer meer zijn dan de hoeveelheid bij een reguliere stoomsauna. Echter, de FIR infrarood sauna heeft een belangrijk koelere luchttemperatuur van 55 tot 65 C° in tegenstelling tot de stoom / hete lucht sauna waar de temperatuur tussen de 80 en 110 C° ligt. Dit betekent dat de FIR infrarood sauna ook veiliger is voor mensen met hart- en vaatkwalen.

Indien het gewenst is om alleen de FIR infrarood straling te ontvangen is het mogelijk om de voorzijde van de sauna open te laten, bijvoorbeeld als een zgn. warming-up voor andere activiteiten. Zelfs volledig aangekleed is een lichte transpiratie te bemerken. Deze methode is handig als warming-up voorgaand aan bijv. stretchen, aerobics, fitness, rennen / joggen, als voorbereiding op blootstelling aan koud weer en zelfs zeer nuttig voor wedstrijdsporters.

Wat zijn de voordelen ?
De toenemende bloeddoorstroming versnelt de genezing van verstuikingen en verrekkingen en verlicht de pijn. Het helpt ook pijnlijke spieren sneller te herstellen door de stofwisseling. Giftige afvalstoffen worden sneller in uw lichaam gereinigd door de transpiratie uit uw huid. In feite wordt de huid vaak gezien als de zgn. "derde nier" aangezien men gelooft dat de huid 30 % van het lichaamsafval afscheidt. Met de extra voedingsstoffen die de huid de veelgevraagde "gloed / glans" geeft terwijl een gezonde teint en weefsel ontstaat, helpt het tevens uw lichaam te bescherming van binnendringende organismen.

Het is algemeen bekend dat een temperatuursverhoging een reactie is van het lichaam op een infectie door een toenemende activiteit van het immuunsysteem vechtend tegen de binnengedrongen ziektekiemen. De functie van het immuunsysteem verhoogt natuurlijk tijdens de FIR infrarood sauna en deze behandeling is zeer succesvol bij het stoppen van bijv. verkoudheid en griep in een vroeg stadia voordat deze helemaal is ontwikkeld.

Het is duidelijk dat verhoogde welzijn en betere gezondheid verkregen wordt bij regelmatig gebruik van de FIR infrarood sauna. Hieronder treft u een lijst aan van bekende personen en onderzoekers alsook een lijst van resultaten van internationale studies uitgevoerd over het gebruik en de voordelen van infrarood behandeling.

Tenslotte, naast de gezondheidsvoordelen verkregen door de HealthCab FIR infrarood sauna, zijn er een aantal andere praktische voordelen. Een FIR infrarood sauna is makkelijker en comfortabeler in gebruik dan de stoomsauna en vereist niet de uitgestrekte opwarmperiode als de stoomsauna. Dit leidt tot een meer regelmatiger gebruik van de FIR infrarood sauna en de hieruit resulterende voordelen. Met tevens als gevolg dat de kosten veel lager zijn dan bij de stoomsauna.

De HealthCab® infrarood warmte cabines worden al sinds 1980 geproduceerd en hebben daardoor als enige jarenlange ervaring met deze producten en zijn CE en Tuv gekeurd.

Wat is het Lichaamseigen infrarood nou eigenlijk ?
FIR infrarood stralen maken deel uit van het spectrum van de zon, en ondanks het feit dat deze niet voor ons zichtbaar zijn staan ze al vele jaren bekend als "Het Licht van het Leven".
Met name in Korea en Japan waar de voordelen van de infrarood stralen voor het eerst therapeutisch toegepast werden.

Sindsdien worden de warme infrarood stralen ook in Europa en de VS intensief gebruikt en de gezondheid profiteert hiervan. Dit wordt ook gerapporteerd als zodanig.
De mogelijkheid van het lichaam om ook de energie van de infrarood stralen zelf weer uit te zenden is de reden achter sommige alternatieve geneeswijzen zoals "handoplegging" of "palm healing", een toepassing met soms wel een 3000 jaar oude traditie uit het verre oosten (beter bekend als "Qi-Gong therapie"). Onze handpalmen stralen namelijk veel infrarood energie uit, tussen de 8 en 12 micrometers.

In Japan werden de FIR infrarood systemen tot 1979 uitsluitend gebruikt door medische vakmensen waarna ze vanaf 1980 al toegepast worden in de HealthCab infrarood cabines. Sindsdien worden de warme infrarood stralen ook in Europa en de VS intensief gebruikt,
de mens en de gezondheid profiteert hiervan.
De FIR energie uitgestraald door speciale infrarood systemen verwarmt de organische substanties direct, dat wil zeggen dat de tussen-liggende lucht niet verwarmd wordt, dit proces heet conversie. Het infrarood segment van het elektromagnetisch spectrum van de zon is verdeeld in drie delen:

-De kortgolvig infrarode golflengte          (0,076 tot 1,5 micrometers),
-De middengolvige infrarode golflengte (1,5 tot 5,6 micrometers)
-FIR infrarood (Langste) golflengte          (5,6 tot 1.000 micrometers).

De energie van de zon komt met name van het infrarood deel van het spectrum, maar het is de golflengte tussen 6 en 14 micrometers die het meest heilzaam zijn voor mensen en natuurlijk ook alle andere levende dingen op deze aarde.

Enkele effecten van de HealthCab infraroodsystemen kort omschreven:

 • Heerlijk ontspannend verzorgend en het geeft uw lichaam weer energie.
 • Werkt bij normalisering van de bloeddruk en bij bloedsomloop problemen.
 • Werkt uniek en weldadig tegen: Reuma, Artritis, Artrose, Fibromyalgie en andere spieraandoeningen.
 • Pijnbehandeling als gevolg van vele aandoeningen.
 • Het verbetert de doorbloeding, teint en de conditie van de huid.
 • Bevordert de stofwisseling en houd de conditie op peil.
 • Werkt effectief bij het afslanken en verminderd cellulitis.
 • Is ontstekingsremmend en zorgt voor een sterke ontgifting van het totale lichaam.
 • Zorgt voor een goede nachtrust en verbetering van het slaapniveau.
 • Zuinig met energie (230 volt) dus overal te plaatsen.
 • Zeer Gebruiksvriendelijk en uiterst veilig! Ook voor kinderen.

 

Alle HealthCab cabines zijn dubbelwandig uitgevoerd in Canadees Western Red Cedarhout. Dit is van groot belang in combinatie met de werking van het infrarood en de reflecterende en isolerende eigenschappen van het Cedarhout. De duurzaamheid en de antibacteriële werking die het cedarhout heeft zijn zeer belangrijk voor de hygiëne en natuurlijk is ook de bestendigheid tegen vocht voor het hout van de cabine van belang.

Origineel canadees western red cedarhout
Wij leveren alleen Infraroodcabines in de meest perfecte kwaliteit Canadees Western Red Cedarhout wat essentieel is voor de optimale werking van een infraroodcabine.
Een red cedar boom kan groeien tot een hoogte van 60 meter en kan meer dan 1000 jaar oud worden.
- Groeigebied: Westkust van de Verenigde Staten en Canada.

Dit is Omdat :
• Het hout de infrarood warmtegoven Reflecteert, Circuleert en Isoleert.
• Red Cedar schimmel en bacterie dodend is dus hygienisch.
• Het van nature zeer lekker ruikt en aromatische stoffen bevat.
• Het heeft een open celstructuur en hierdoor een onovertroffen isolerende werking.
• Het nagenoeg niet werkt en zeer duurzaam en ook nog eens vochtbestendig is.
 
Op dit moment worden er op de markt allerlei op Cedarhout lijkende houtsoorten aan-geboden:  White Ceder, Yellow Ceder of Ceder zijn absoluut niet te vergelijk met Origineel Western Red Cedar !!! Deze houtsoorten zijn namelijk familie van Hemlock, laat u dus niet misleiden dat deze goedkopere houtsoorten dezelfde werking hebben als Origineel Western Red Cedar.Deze lichtroze naaldhoutsoort van de Canadese westkust. De beste producties komen uit de Canadese provincie British Columbia, een provincie zo groot als Europa. Western Red Cedar is zacht, maar erg duurzaam. Het krimpt en zwelt weinig waardoor het zeer geschikt is voor de HealthCab infrarood sauna’s. Red Cedar heeft een buitengewoon lange levensduur. Het is een wat zachtere houtsoort welke wel in de catagorie hardhoutsoorten valt en is de enige houtsoort welke toepasbaar is voor een optimale werking.